Succesvol open water weekend Biesboschzwemmers

WERKENDAM – Het tweede Brabantse open water weekend heeft voor de Biesboschzwemmers diverse prijzen opgeleverd.

Op de zaterdag werd de eigen wedstrijd georganiseerd tussen de weilanden van Werkendam en Sleeuwijk. Tijdens deze wedstrijd wist Lars de Kooter een prijs te veroveren. Een dag later gingen drie masters met een medaille naar huis. Bastiaan Baggerman, Ingmar Visser en Sabrina Boekhout waren in Vugt de winnaars.

Biesbosch Open Water Race:
Tijdens de vijfde editie van de Biesbosch Open Water Race (BOWR) waren de weergoden de organisatie niet gunstig gestemd. Gedurende de wedstrijd viel er regelmatig regen uit de lucht en toen de wedstrijd bijna afgelopen was kwam de zon er door. Voor Lars de Kooter maakte dit niets uit. Voor de derde keer dit open water seizoen was hij de snelste in zijn categorie over de 250 meter vrije slag. Voor Ingmar Visser, Sabrina Boekhout, Robin Iking en Bianca den Besten waren er geen prijzen, maar zij wisten wel bij de beste drie te eindigen.

Halverwege de wedstrijd werd er ook nog een zwemsponsortocht gehouden en speciaal hiervoor was Inge Dekker naar Werkendam gekomen. De vijftien zwemmers die zich hadden laten sponsoren hadden bijna 2000 euro opgehaald en dit geld komt ten goede aan het kankerfonds.

IJzeren Man Zwemrace:
Een dag na ‘Werkendam’ gingen negen leden naar Vugt om daar opnieuw het water in te duiken. Ingmar en Bastiaan mochten een gouden medaille op komen halen. Ingmar vanwege zijn prestatie op de 1000 meter schoolslag bij de 30-plussers en Bastiaan zwom 1000 ‘vrij’ bij de 40-plussers. Sabrina wist beslag te leggen op het zilver bij de 30-plussers op de 1000 meter vrije slag.

Larissa Huisman, Robin Iking, Nick Lisman, Leendert Paans, Julia en Laura Verhoeven doken net als Ingmar, Bastiaan en Sabrina voor de tweede en sommige zelfs nog een derde keer te water.

De laatste wedstrijd is het komende weekend in de Lithse Ham te Lith en dan begint ook het binnenbad seizoen met een wedstrijd in Oosterhout.