Kunst Na Strijd neemt deel aan Kunstroute

WOUDRICHEM – Op 9 september zal Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd een drietal optredens verzorgen tijdens de 16e editie van Kunstroute Woudrichem.

Enkele delen uit ‘Schilderijen van een tentoonstelling’ van componist Modeste Moessorgsky staan hierbij centraal. De deelname aan de Kunstroute door KNS vormt tevens de aftrap voor hun project ‘Kunst voor Vlinderkind’ dat zal plaatsvinden op 24 maart 2018. Dit bijzondere project, waar kunstvormen elkaar ontmoeten, mag met recht uniek genoemd worden. Kunst verbindt en inspireert. Naast het klassieke werk van Moessorgsky zullen er meerdere werken te horen zijn met een link naar de schilderkunst. Ook worden kunstwerken geveild die beschikbaar zijn gesteld door lokale kunstenaars en er worden schilderijtjes verkocht die zijn gemaakt door leerlingen van de basisscholen in Woudrichem.

De opbrengst van de veiling gaat naar Stichting Vlinderkind. Deze stichting zet zich in voor mensen met de ziekte Epidermolysis Bullosa, ook wel vlinderziekte genoemd, een zeer pijnlijke en tot nu toe ongeneeslijke huidaandoening. Tijdens de Kunstroute op 9 september zullen de jongste bezoekers zich zeker niet vervelen want dit jaar is de jaarlijkse kinderactiviteit in samenwerking met Kunst Na Strijd: maak zelf kunst op muziek! Hoor jij wat er uitgebeeld wordt in de muziek? Word kunstenaar en uit jouw gedachten bij de muziek die je hoort op doek of paneel. Kunst Na Strijd is te beluisteren in de Martinuskerk om 14.00 / 15.00 / 16.00 uur.