ACKC klaar voor de competitie

ALMKERK – Het eerste weekend van september zal de landelijke korfbal competitie weer gaan starten.

Na vorig veldseizoen te zijn gedegradeerd komt de hoofdmacht nu uit in de 3e klasse. Als tegenstanders zal ACKC 1 in Poule 3J: Dijkvogels (Maasdijk), Gemini (Gouda), NIO (Rotterdam), OEC (Helmond), OZC (Rotterdam), Sperwers (Rotterdam) en Ventura Sport (Strijen) treffen. Door de Technische Commissie is er hard gewerkt om de vrijgekomen trainers plaatsen na het niet verlengen van het contract van Paul Vink weer in te vullen. Mark den Hartog is bereid gevonden om als hoofdtrainer ACKC 1 te leiden naar minimaal een plaats in de bovenste regionen van de 3e klasse. Als trainer/coach zal hij samen met Jaco van der Ham dit seizoen de lijnen uit gaan zetten om een attractief spel op de mat te brengen.

Dit jaar zijn veel A1 spelers overgekomen naar de senioren en is er een behoorlijk brede selectie met heel veel talent en ambitie voorhanden. Het is dus zaak de voorbereiding optimaal te laten zijn. Inmiddels zijn er oefenwedstrijden geweest tegen 3e klasser Ventura Sport (Strijen), 1e klasser Kinderdijk, Oranje/Wit 3 (Dordrecht), 3e klasser ADO (’s Gravendeel) en Seolto (Vlissingen) waarin de coaches alle selectiespelers aan het werk hebben gezien. Er werden prima resultaten behaald en ACKC kon zich heel goed weren tegen al deze tegenstanders.

De eerste competitie wedstrijd is op zaterdag 2 september en zal worden gespeeld tegen OZC in Rotterdam-Zuid. De wedstrijd op Sportcomplex De Enk vangt aan om 15.30 uur. ACKC 2 zal vooraf aan deze wedstrijd tegen OZC 2 uitkomen.