Nacht van de Vleermuis en Nachtvlindernacht

GIESSEN – Op vrijdag 25 augustus wordt jaarlijks de Europese Nacht van de Vleermuis georganiseerd. Door heel Nederland zijn er activiteiten voor volwassenen en kinderen.

Natuurbeschermingsvereniging Altenatuur doet ook mee. Deskundige vrijwilligers starten met een presentatie over de meest voorkomende vleermuizen in Fort Giessen. Na de presentatie wordt er, als het goed donker is, met een batdetector een rondje rondom het Fort gemaakt om te ‘luisteren’ welke soorten er rondvliegen. Deze avond begint om 20.00 uur.

Een dag later, op zaterdag 26 augustus, staan de nachtvlinders tijdens de Nationale Nachtvlindernacht in de schijnwerpers. Door jaarlijks op het Fort te tellen is er een aardig beeld ontstaan over de soorten die er voorkomen, er staan al meer dan 200 soorten op de lijst. De vlinders worden in het fortgebouw gedetermineerd, geadministreerd en vervolgens weer losgelaten. Belangstellenden zijn van harte welkom om te zien welke prachtige soorten nachtvlinders er deze keer op het laken vallen. Deze avond start om 21.15 uur, mogelijk tot na middernacht.