De windmolen draait bij Wilson en Evelien

ANDEL – In het voorjaar werd tijdens een eierenrace door kinderen van Gereformeerde kerk De Voorhof te Andel geld bij elkaar gebracht voor een kleine windmolen voor We4Kenya, het project van Wilson en Evelien van de Wetering uit Wijk en Aalburg.

Ad Timmermans, Jan, Hilde van Seters en Henk van Noorloos brachten onlangs de windmolen persoonlijk naar Kenia en hebben deze daar geïnstalleerd. Met de hiermee geproduceerde windenergie kan nu een accu worden opgeladen waarmee o.a. een laptop kan draaien waarmee via internet contact met de rest van de wereld kan worden onderhouden. Het project beoogd om op termijn met de plaatselijke Masai-bevolking een coöperatie op te zetten voor het verbouwen en leveren van groenten aan de regionale Safari-resorts.

In slechts enkele jaren is er door hard werken, het graven van een waterput en het irrigeren van de vruchtbare grond al een groene oase ontstaan op slechts enkele kilometers afstand van Nationaal park Amboseli. Vanuit je slaaphuisje heb je bovendien vrij uitzicht op de majestueuze Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Een buitenkansje dus voor ieder die graag eens echt op safari wil gaan en er toch vertrouwd Nederlands kan praten op de campsite. Wilson is in de streek geboren en zelf Masai biedt hierdoor ook de gelegenheid om in contact te komen met de traditionele Masai die met hun vee nog leven zonder elektriciteit- en waterleiding.