Altena Rond, wandelen voor Pink Ribbon

WERKENDAM – Op 14 oktober wordt er een traditie in ere hersteld. Tot 2014 was er jaarlijks een fietstocht voor vrouwen om geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Pink Ribbon maakt zich samen met KWF sterk om borstkanker terug te dringen.

Vanaf 2017 wordt er een wandeling houden van ongeveer 17 km voor hetzelfde goede doel. Yolanda Hak, die eerder de fietstocht organiseerde, is ook betrokken bij de wandeling. Het streven is om met maximaal 500 deelnemers een bedrag bij elkaar te lopen van €15.000,00. De MCD en Boon’s Markt gaan in oktober in de supermarkten ook weer geld voor ditzelfde doel proberen binnen te halen. Zij vragen de klanten om statiegeldbonnen af te staan voor Pink Ribbon en het bedrag, dat de klanten bij elkaar brengen, wordt door de supermarkten verdubbeld.

Altena Rond start tussen 8.30 en 9.30 uur. De deelnemers verzamelen op Fort Altena en gaan een prachtige wandeltocht van 17 km maken. De tocht voert door Sleeuwijk, door uiterwaarden met runderen en paarden en langs de woning van dokter Tinus in Woudrichem. Onderweg krijgen de deelnemers natuurlijk een hapje en drankje aangeboden. Tevens wordt een stukje van het Liniepad meegenomen en voert u terug naar het beginpunt, alwaar de deelnemers nog even kunnen napraten op de binnenplaats van het Fort. Het Fort biedt de deelnemers een heerlijk broodje aan voor een redelijke prijs.

Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro en er wordt gevraagd om zelf ook een sponsoractie op touw te zetten en je te laten sponsoren door vrienden en familie. Met deze persoonlijke acties hoopt men dat alle deelnemers een veelvoud van het inschrijfgeld bijeen kunnen brengen. Doe je mee? Meld je dan nu aan via acties.pinkribbon.nl en zoek op Altena Rond.