Scouting Hank start zomer met jaarlijks zomerkamp

HANK – De orka’s, waterscouts en wilde vaart van Scouting Hank beginnen hun vakantie met het hoogtepunt van het jaar: het jaarlijkse zomerkamp.

Verspreid over het land vinden er deze zomer meer dan 5.000 Scoutingzomerkampen plaats en de kampen van Scouting Hank maken hier ook deel van uit. Tijdens deze kampen brengen scouts van jong tot oud alles wat ze het hele jaar spelenderwijs geleerd
hebben in de praktijk. Zo krijgen de scouts de kans zich persoonlijk te ontwikkelen. De (internationale) kampen worden georganiseerd door honderden enthousiaste vrijwilligers en soms zelfs door de scouts zelf. In de wekelijkse opkomsten doen de jeugdleden allerlei vaardigheden op die ze tijdens het zomerkamp goed kunnen gebruiken. Afhankelijk van de leeftijd zeilen ze tochten, zetten ze hun eigen tent op, beleven avonturen in het kampthema maken ze samen eten.

Het zomerkamp is dan ook de beleving van het jaar voor de leden van Scouting Hank. Ze zijn deze week zonder ouders op pad en zijn op elkaar aangewezen. Het komt dus ook aan op hun sociale vaardigheden. Daarnaast doen ze uitdagende activiteiten, zoals overnachten in de vletten en samen op tocht gaan. Al met al leren scouts dus enorm veel van dit zomerkamp. De kampen van de bevers en dolfijnen hebben al plaats gevonden eerder dit jaar. De orka’s van Scouting Hank gaan dit jaar met een wachtschip rondtrekken om het land van Heusden en Altena. De waterscouts zijn te vinden op de Vischplaat, een kampeerterrein in de Biesbosch en de wilde vaart trekt naar het buitenland, om daar te gaan kanoën.

Voor veel van deze kinderen en jongeren zijn deze kampen een bijzondere ervaring en zij maken hier dan ook de beste vrienden. Tijdens het samenwerken bij alle uitdagende activiteiten worden immers de beste vriendschappen gesloten. Wil jij je ook laten uitdagen op zo’n uitdagend zomerkamp? Word dan lid van Scouting Hank. Kijk op www.scoutinghank.nl voor meer informatie.