2e plaats Austrian Junior Open voor Rick Sonnema

WIJK EN AALBURG – Vrijdagmorgen 23 juni is Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg vertrokken naar het Oostenrijkse Salzburg om deel te nemen aan het laatste meetmoment voor de wereldkampioenschappen.

Een toernooi waar 31 landen met zo’n 1200 deelnemers naar toe zijn gekomen om in 2 dagen te strijden voor een podium plaats. Rick, die uitkomt voor Karate-do Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorie – 21 jaar. De eerste ronde was Rick vrijgeloot en had dus geen tegenstander. De tweede ronde stond Rick tegenover Oostenrijk en won overtuigend met 4-1 waardoor hij in de halve finale stond.

In de halve finale trof hij een tegenstander uit Zwitserland. Een tegenstander van formaat met veel internationale titels op zijn naam en eerder prijswinnaar op een groot eindtoernooi (EK/WK). Deze ronde wist Rick nipt met 3-2 winnend af te sluiten en stond daardoor in de finale. In de finale trad hij aan tegen Oostenrijk. Na een spannende finale trok Rick helaas aan het kortste eind. Met deze 2e plaats op dit grote internationale toernooi en meetmoment voor de komende wereldkampioenschappen is Rick zeer tevreden.