Politie houdt verkeerscontroles in Altena

ALTENA – Politiemensen hebben van vrijdag 31 maart 2017 18.00 uur tot zaterdag 1 april 2017 03.00 uur op diverse locaties alcohol- en verkeerscontroles gehouden.

Eerst stonden de politieambtenaren van de Vrijwillige Politie en van team Verkeer op de Kromme Nol en de Polsstraat in Wijk en Aalburg. Op de Kromme Nol controleerden ze 101 voertuigen, in de Polsstraat 203. Ze deelden er vier bekeuringen uit, onder andere voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Tegen één persoon is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed.

Vanaf 20.30 uur stond de controleploeg in het centrum van Woudrichem en op de Rijksstraatweg in Sleeuwijk. Op de Rijksstraatweg controleerden ze 206 voertuigen, in het centrum van Woudrichem 272 stuks. Ze schreven drie bekeuringen uit, twee voor het niet dragen van de helm en één voor het overschrijden van de maximumsnelheid (31 km/uur te hard). Tegen twee mensen, onder wie een beginnende bestuurder, is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Een 57-jarige man uit Sleeuwijk is aangehouden. Hij negeerde het stopteken en probeerde zich te onttrekken aan de verkeerscontrole. Hij bleek geen rijbewijs bij zich te hebben. Toen hij zich ook nog beledigend opstelde, is hij aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van het stokteken, belediging en niet voldoen aan de Wet ID.