Streekdagen verhuizen van Almkerk naar Meeuwen

Na het aflasten van de Streekdagen 2015 is de organisatie achter de schermen al maanden bezig voor de editie 2016, deze zullen op 2 en 3 september plaats vinden.

Deze evenement wat al meer dan 20 jaar nabij Waardhuizen wordt gehouden gaat verhuizen naar Meeuwen waar een geschikt terrein is gevonden.

Voorzitter van de stichting Christian van Winden verteld “door de professionalisering van de truck en tractor-pulling zijn we alternatieven gaan onderzoeken hoe we aan de uitgebreide veiligheidsmaatregelen kunnen voldoen. Op het terrein in Waardhuizen zijn de mogelijkheden beperkt en zijn we op zoek gegaan naar een terrein waar we het gehele evenement kunnen organiseren. Dit terrein hebben we gevonden in Meeuwen en na overleg met de gemeente Aalburg en de grondeigenaar, Henk de Fijter hebben we besloten vergunning aan te vragen om daar het evenement te organiseren.
Inmiddels hebben er diverse gesprekken plaatsgevonden met de Dorpsraad van Meeuwen, omwonenden en de verantwoordelijke ambtenaren welke bij een ieder positief zijn opgepakt. We zijn als stichting ontzettend tevreden met deze stap om het evenement een professionelere en groener karakter te gaan geven, met name voor het laatste daagt de gemeente ons ontzettend uit hoe we dit gaan invullen.” Aldus een enthousiaste voorzitter van der Winden

Meer informatie over de locatie vind u op onze website www.streekdagen.nl en onze Facebook pagina